Afsluiten.

En dan is het zover, de dag breekt aan. Vanaf vandaag ben ik 31 jaar. Een gek moment. Ik was me er al eerder van bewust dat ik in aantal dagen ouder ben dan Nathalie geworden is, maar nu ook in jaren. De tijd gaat voorbij.

Dankbaar ben ik dat ik mag leven, dat ik de 31 jaar mag vieren. En toch is het een beetje een dubbel gevoel. Er is natuurlijk al veel gebeurd in de afgelopen 2 jaren. Ik ben niet meer dezelfde als toen Nathalie stierf. Ik heb nieuwe passies ontdekt, heb mezelf weer beter leren kennen en ben verder ontwikkeld als vader. En het ligt in de verwachting dat het in mijn 31ste levensjaar alleen maar verder groeit. We zullen echter nooit weten hoe Nathalie zich nog ontwikkeld had. Welke keuzes zij had gemaakt en hoe zij zich verder had ontwikkeld als moeder en vrouw. En ook ik had mezelf zo anders ontwikkeld als ze nog geleefd zou hebben. Dan zou ik wellicht die nieuwe passies nog niet of minder ontdekt hebben en me op andere wijze, wellicht minder intens, als vader hebben ontwikkeld, en weer meer op andere vlakken. Haar leven en ook haar overlijden hebben een grote impact gemaakt op de rest van mijn leven. Ze zijn onuitwisbaar en ik draag het altijd mee.

Ik mag die 31 jaar vandaag wel bereiken en ik ben erg dankbaar voor hoe mijn leven er nu voorstaat. Wie weet wat er allemaal nog op mijn pad komt. Met het oog op de toekomst wil ik ook weer wat afsluiten. Ik heb bedacht dat dit mijn laatste bericht is op dit blog.

Het voelt nog een beetje gek als ik het zo schrijf en toch weet ik dat het goed is. Dit blog is zo verbonden aan Nathalie’s ziek zijn en overlijden en het heeft mij ontzettend geholpen bij de verwerking. Het is een belangrijk deel geworden van hoe ik mezelf ontwikkeld heb sinds de dag dat Nathalie ziek werd en daar een punt achter zetten voelt dan toch even gek. Maar nu de verwerking toch vooral plaats heeft gemaakt voor het opbouwen van een nieuwe toekomst is het ook tijd om een punt te zetten op dit blog.

Nog steeds is het hartverwarmend om jullie reacties terug te lezen onder de verschillende berichten. Nog eenmaal en met vochtige ogen, heel hartelijk dank voor jullie steun via dit blog en zoveel meer nog daarbuiten. Overigens wil ik het blog wel “in de lucht” houden. De berichten en reacties zijn denk ik ook voor mijn kinderen van onschatbare waarde om terug te lezen later.

Onderwijl ben ik niet van plan te stoppen met schrijven. Ook dat is een passie die zich mede door dit blog verder is gaan ontplooien. Velen van jullie zijn dit blog gaan volgen om te lezen over Nathalie en over hoe het verder gaat met mij. En het is dan ook niet zo passend meer om dit blog nog te onderhouden voor dingen die ik schrijf die niet zozeer meer gerelateerd zijn aan haar overlijden.  Ik had al een eigen weblog welke ik de laatste tijd wat meer ben gaan gebruiken. Mochten jullie geïnteresseerd zijn in mijn schrijfsels op dat blog dan kunnen jullie je daar (rechtsboven in) op abonneren.

Met veel dankbaarheid,

Jonathan.

Advertenties

Over Jonathan Zeijl

020, zelfstandig adviseur integriteitsmanagement, betrokken bij 'Hoop voor Noord' en @ChristenUnie.
Dit bericht werd geplaatst in Jonathan, Nathalie. Bookmark de permalink .

14 reacties op Afsluiten.

 1. goudblok zegt:

  Ik denk een goede beslissing. Niet licht genomen en met je ogen gericht op de toekomst maar vooral levend in het heden.

  Ik volgde je daar al en blijf dat doen.
  Dikke knuffel en gefeliciteerd

 2. Ivar zegt:

  Hi Jonathan, je hebt je altijd duidelijk uitgedrukt op dit blog en ik snap ook nu weer goed waarom het tijd voor je is het af te sluiten. Ik vond het altijd heel dapper van krom dit te delen met mensen die om je geven! Nog een paar weekjes en dan zien we je weer in het echt. Hopelijk is alles goed in noord, maar met jullie gaat het zo te lezen in ieder geval goed, ook al zal dat dubbele gevoel zo nuen dan wel blijven. Succes voor de toekomst 🙂 groetjes uit de Filipijnen. Ivar en Karin

 3. Gerard van Halsema zegt:

  Het ga je goed,leuk als je in de toekomst een keer kerk “” het keerpunt “”
  bij het groot Gelderlandplein bezoekt? Zou fijn zijn!
  groetjes Gerard & Woefje DAGGGGGGGERARD!

 4. Urika zegt:

  Met het delen van al je gedachten heb je ons op een bijzondere manier betrokken bij jullie leven, het ziekzijn en het verlies van Nathalie. Met bewondering denk ik daaraan terug. Ook goed om dit zo af te sluiten en veel geluk en sterkte bij de nieuwe passies en uitdagingen die je in de komende tijd tegemoet ziet. Liefs,

 5. Nicolas & Petra zegt:

  Dag lieve Jonatahalie. Het leven dat eens verstrengeld was en toch van elkaar scheiden moest. Een leven vol warmte, creativiteit, humor en nuchterheid. Een leven dat gelukkig doorgang mag vinden in Gods trouw, zowel in het aardse – ik ga die andere blog volgen Jonathan! – als in het hemelse.

  Dag Jonathalie. Bedankt dat je de grote kracht van liefde en hoop aan de mensen om je heen hebt laten zien. Een deel van je mag verder in dit leven, dankbaar, levensvatbaar – levenslustig zelfs- en hoopvol. Geen groter belofte aan jou, Jonathalie, dan dan het vinden van nieuwe levenswegen in de genade van Christus. Zowel op aarde, als in de hemel. Ga in vrede.

 6. Corina en Pim zegt:

  Lieve Jonthan,
  Vandaag jarig, van harte gefeliciteerd een fijne dag met allen die je lief zijn.Psalm 23 De Here is mijn (jouw) Herder.
  Dank je wel dat wij zo mee mochten kijken in jullie leven.Wij bidden dat God je zal geven de wensen van je hart en veel deuren zullen open gaan.
  Het is fijn je ook verder te kunnen volgen op je blog je heb een boeiende schrijf stijl.
  Warme groet Corina en Pim

 7. Jurjen zegt:

  Thnx bro.
  Het is tof je te kennen en in je hart mee te mogen kijken.
  Ik zie uit naar de komende tijd en ben dankbaar voor wat God ons in jou en Nathalie gaf en geeft.
  Greetz,
  Jurjen

 8. jan zegt:

  Hoi Jonathan,

  dank voor de vele fijne woorden die ik mocht lezen op dit blog.
  Bijzonder hoe jij je gevoelens kon verwoorden en dat ik (en anderen) dat mochten lezen.
  Ik ga je andere blog zeker volgen.

  Groet, Jan

 9. Henie zegt:

  Bedankt Jonathan, dat je ons een blik in je hart hebt gegeven al die tijd die is geweest.
  Nog van harte gefeliciteerd en mag God in jou tot Zijn bestemming komen.
  Hartelijke groeten Hylke en Hennie Boorsma

 10. Mirjam zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En met alle ontwikkelingen en nieuwe passies in je leven!
  Het schrijven is zeker een talent van jou!
  Ik heb een groot respect voor de manier waarop je de afgelopen jaren het leven het hoofd hebt geboden en de woorden die je daaraan verbonden hebt.
  Geniet van alles wat er op je pad komt, ik blijf je zeker volgen!

  Groetjes Mirjam

 11. petra zegt:

  Mooi Janathan, van harte en veel geluk gewenst. Liefs Petra

 12. Anneke zegt:

  dank je wel Jonathan voor wat je telkens deelde. ben dankbaar Nathalie te hebben mogen kennen. ik bewonder te zien hoe je worsteling, het harde werken in het rouwen niet zonder einde is, maar inmiddels leidt tot ruimte voor nieuwe dingen. Jesaja 43: 18,19.
  dat de dag van je verjaardag het begin van een periode met nieuwe perspectieven zal markeren. voor jou en degenen die je lief zijn, je gaat de toekomst in inclusief de uitwerking van je verdiepte kennis van God, jezelf en anderen… God laat niet los wat Zijn hand begon. Hij is machtig meer te doen dan wij kunnen bedenken… lieve groet, Anneke

 13. Petra zegt:

  mooi verwoord Jonathan! Mooi ook, dat je dingen kunt afsluiten / hebt afgesloten en er ruimte is voor nieuwe dingen, mensen en avonturen. Nathalie heeft een mooie plek in je hoofd en hart, dat is duidelijk! Bedankt voor jouw en jullie openheid de afgelopen jaren.

 14. Susannah Koppejan zegt:

  Lieve Jonathan,
  Uit het diepste van mijn hart: bedankt voor dit blog.
  In juli heb ik jullie berichten helemaal opnieuw gelezen. Van de start van de ziekte, tot jouw vervolg verhalen. Hoe kostbaar om Natalie s eigen woorden te lezen en haar stem daarin te horen weerklinken.
  Bedankt dat ik door dit blog van dichtbij mocht meemaken, wat ik alleen maar van een afstand kon bekijken. Bedankt voor het delen van details. Bedankt voor het delen van de rauwe emoties. Ik zal nooit het moment en de dag vergeten dat je had geschreven dat Nathalie in slaap was gebracht. Hoe vreselijk rauw die pijn was, het was en is nogsteeds zo kostbaar om te weten hoe de laatste momenten zijn gegaan. Bedankt dappere lieve Jonathan..
  Meer nog wil ik je bedanken dat jij niet bent opgehouden met schrijven na het overlijden van Nat. Door een lezende getuigen te mogen zijn van hoe jij dit hebt overleeft, heb je mij bijzonder geraakt. Je bent hierdoor voor mij het levende bewijs geworden dat het leven met God echt doorgaat, zelfs na de dood van een jonge moeder. Jouw verhaal geeft mij hoop en moed, zodat ik echt echt echt kan geloven dat je met God het allerergste kan overleven. Door je zo zijdelings te volgen, je kinderen en je nieuwe relatie, wordt ik zo ongelooflijk blij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s