Vlinders

Nathalie´s lievelingsdier. De vlinder. Als je denkt aan vlinders dan denk je ook aan bloemen en mooie kleuren. Dat was ook op en top Nathalie. Genieten van kleuren en mooie dingen.

De vlinder staat in christelijke traditie ook symbool voor dood en opstanding. Een rups die in een schijnbare dorre cocon zich transformeert in een (meestal) prachtige vlinder. Het ogenschijnlijk sterven van de rups en het “ontwaken” van een vlinder die vervolgens ten hemel vliegt zijn een prachtig beeld voor christenen. Het geeft een beeld van de kern. Het symboliseert Jezus sterven en opstanding. Volgelingen van Jezus worden ook opgeroepen, je eigen leven, eigen verlangens, je ik-gerichtheid, achter zich te laten (een geestelijk sterven) en met Jezus een nieuw leven, met een nieuwe identiteit, te beginnen. Een leven wat God en de mensen om je heen centraal stelt. Of zoals het kort geformuleerd staat in de bijbel; God lief hebben boven alles en de mensen om je heen als jezelf. Als ik het mag zeggen dan vulde Nathalie dat beeld van die vlinder prachtig in.

Nathalie wilde dat ik gelukkig zou zijn ondanks de situatie, ondanks dat ik haar waarschijnlijk zou moeten missen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik me het afgelopen jaar best gelukkig heb gevoeld. Genieten van de kinderen, van zingen, van het veel meer aanwezig zijn in mijn eigen buurt, dankbaar voor alle hulp die er was en vaak aangeboden is. Dankbaar voor mijn financiële situatie die genoeg is om van te kunnen leven. Het moeilijkste vind ik het alleen moeten opvoeden. Maar ook daarin heb ik wel een goede weg gevonden. En… nu zijn er zelfs nieuwe vlinders in mijn buik. Een nieuwe liefde.

Anders is het wel. Waar je eerst een relatie hebt opgebouwd in 7 jaren en elkaar al zo ontzettend goed kent en begrijpt moet ik in deze relatie weer helemaal opnieuw beginnen. Dit wordt nog versterkt doordat mijn nieuwe liefde uit een andere cultuur komt. Daarnaast neem je zoveel meer bagage mee in een relatie en voel je ook de zorg voor je kinderen. Wel is het heel bijzonder om weer z’n liefde te mogen ervaren. En ik geniet er dan ook zeker van. De herinnering aan Nathalie blijft evengoed. Ze heeft mijn leven verrijkt 7 jaren lang, die worden niet vergeten, die zijn deel van mij geworden. Ook voor de kinderen blijft het belangrijk om de herinnering aan Nathalie levend te houden. Gelukkig begrijpt mijn nieuwe liefde dit goed ook mede omdat ze zelf haar vader verloren heeft toen zij 5 jaar oud was.

Intussen zijn we aanbeland in de maand juli. Ongetwijfeld zal er deze maand heel wat terug gedacht worden aan die prachtige “vlinder” die Nathalie was. Voor mij is en blijft het een troost te weten dat zij net als een vlinder naar de hemel gevlogen is. En dat we eens elkaar daar weer zullen zien. Bij God.

Lieve groet,

Jonathan

PS. Een aantal maanden terug dacht ik na om te gaan studeren in september en ik heb hier ook over geschreven. Al vrij snel erna kwam ik tot de conclusie dat er ook nog bij studeren te veel gevraagd is. Ik wil naast de zorg voor de kinderen ook nog bezig zijn met zingen, preken, buurtwerk en een rijk sociaal leven. Dat is niet reëel als ik daarnaast serieus wil studeren. Als de kinderen beide naar de basisschool gaan ga ik het nog eens overwegen.

 

 

 

Advertenties

Over Jonathan Zeijl

020, zelfstandig adviseur integriteitsmanagement, betrokken bij 'Hoop voor Noord' en @ChristenUnie.
Dit bericht werd geplaatst in Jonathan. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vlinders

 1. Ineke en Arnoud zegt:

  Hoi Jonathan! Mooi om weer wat van je te horen! We spreken je vanavond :). groetjes, Ineke

 2. Gerard van Halsema zegt:

  Fijn dat je weer tastbare liefde mag ervaren! Een verrijking,en misschien ook wel zo gezellig voor de kinderen! Groetjes Gerard & Woefje blaf woef miaauw snuf daggg!

 3. Adith zegt:

  Heel fijn voor je deze nieuwe ontwikkeling, ik wens dat zowel je kids als jijzelf zullen genieten van dit nieuwe geschenk wat God je gegeven heeft. Tot ziens wie weet waar en keep in touch.

  Shalom,
  Adith

 4. Christa Arends zegt:

  Hoi Jonathan, geweldig om weer opnieuw lief te kunnen hebben. Zelf mocht ik dat ook, na 1 1/2 jaar weduwe zijn, weer ervaren. De Vader is zo liefdevol! Hij kent ons volkomen en weet dat je nog veel liefde hebt te geven. Groetjes, Christa Arends (Menorah Apeldoorn).

 5. Rik (van Suus) zegt:

  wow, Jonathan, bijzonder om te lezen!!
  Veel bewondering voor je hoe je alles met God doorleeft en zo onder woorden kan brengen..
  Veel zegen vanuit zeeland 😉

 6. Connie Karsten zegt:

  Lieve Jonathan,
  Ik ben zo blij voor je!! Connie

 7. urika zegt:

  Vanavond jouw stuk over Vlinders gelezen en daarna bij sing and songwriters een prachtig lied over Liefde en Vlinders gehoord. Ik wens je veel vlinders op je pad toe!

 8. Ramona zegt:

  Wat leuk om te lezen hoe je alles oppakt, en wat leuk dat er weer vlinders in je buik zijn 🙂
  Ik kan niet anders voorstellen dan dat Nathalie als het ware vanuit de hemel glimlachend en goedkeurend meekijkt. (heb een zeer beeldend vermogen, maar dat zal ik je besparen, haha) Hoop dat deze nieuwe liefde mag uitgroeien tot iets prachtigst samen met de kids.

 9. eleo73 zegt:

  hoi Jonathan,
  ik ben echt heel blij voor je, en hoop je nieuwe liefde binnenkort een keertje te ontmoeten en te leren kennen. Het is vast een heel mooi mens, zoals Nathalie dat ook was
  groetjes buuv Eleo

 10. Dieuwke van der Haak zegt:

  lieve Jonathan, Ik ben heel blij voor jou ik wist dat het ging komen.
  Veel zegen van je Hemelse Papa en liefs van mij.
  ook van Meile en Siny.

 11. Pim en Corina Tollenaar zegt:

  Dag Jonathan,
  Wat goed geschreven over vlinders, ze zijn heel mooi, nu vlinders in je buik.
  Warme groet Pim en Corina Tollenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s